Alapvetően az emojikkal nem tudom hányadán állok, egy rossz trendet is látok bennük, mely egy új analfabetizmus rémképét vetíti elém, de néha magam is használom őket, ha már vannak. Az ezredforduló környékének netikettes hangulatjeleinél mindenképp jobbak, és az IRC ASCII only huszárjainak legalább fáj a haladás egy formája, melynek ironikusan épp ők vetették el a csíráját.

Én néha mókásnak találok egy-egy szituációban emojit használni, ha valami olyan dologra van véletlen frappáns piktogram, amire nem hittem volna, hogy akad. Emellett gyakorlatias hasznuk is van: ikonnak, piktogramnak valami improvizált/mockup weblapra, felhasználói felületre kiválóak, és OS függően natív megjelenésük van, ami a felhasználónak segíthet egy ilyen olcsó megoldásnál a kommunikációban, design szakemberek bevonása nélkül.

Igen, ám, de elég sok emoji van! Eddig az EmojiPediat használtam, vagy simán tablet módba kapcsoltam a Windowst, és a képernyőbillentyűzetről bevittem, amire szükségem volt. A kerülőutaknak azonban vége, mert megtaláltam a nekem ✨legkényelmesebb megoldást™✨:

🙂 Emojihomepage 👀

Az oldal gyors keresővel, minimalista felülettel épp azt nyújtja, ami nekem kell: időnkét szavak, fogalmak alapján piktorgrammot keresni, és azt a vágólapra tenni. Nem kell kijelöléssel bajlódni, vagy unicode karakterkódot bebillentyűzni, csak egyszerűen rá kell bökni az emojira, és kész is!

✌ 💯