Nemrégiben lomtalanítás volt környékünkön. Idén kevesebb keselyű gyülekezett a préda felett, mint az elmúlt években megszokhattuk (és kevesebbet is kellett utánuk takarítani). Az jutott eszembe, hogy ugyanezt az egy tényt minként lehet különböző üzenettel előadni.

Képzelt riportok a lomizók hiányáról

Ez az írás a jelenlegi, és mindenkori politikai helyzettől független. Csupán a valóság média által közvetített képét próbálom reprodukálni. Nem gondolom, hogy ezzel bárkinek bármi újat mondok, csak ki szeretném magam próbálni a spin doctor szerepében is.

A Kormány: Jobban élünk mint X éve

Korábban tömegével gyülekeztek a rászorulók a lomtalanításokon, abban a reményben, hogy valami használhatót találnak a kidobott lomok között. Köszönhetően Kormányunk és a magyar nép állhatatos munkájának, az életszínvonal folyamatosan emelkedik, a rászorulók száma meredeken zuhan. Ennek jeleként idén már alig lehetett mélyszegénységben élő rászorulókat látni a lomtalanításokon a lomokat böngészni.

Az Ellenzék: Rosszabbul élünk, mint X éve

A Kormány szakszerűtlen gazdaságpolitikája tovább pusztít! Bár az oligarchák és a miniszterek nem érzékelik, de a a sanyargatott néptől lassan már nincs mit elvenni! Míg korábban a legszegényebbek legalább a szerencsésebbek megunt tárgyai között találhattak olyan kincseket, melyeket maguknak meg sem engedhetnének, mára már az oligarchákon kívül nem maradtak szerencsésebbek, immáron nem hogy megunt dolgokat, de lomokat is alig találni egy-egy lomtalanításon. Az embereknek már nincs mit kidobniuk, mikor nem lesz mit enniük? Ébresztő! Kormányváltást most!

Konklúzió

Túlzottan nyersek ezek az írások? Igen!

Nehéz volt őket elkészíteni? Nem.

Úgy gondolom, hogy eddig is nyilvánvaló volt, hogy média bármilyen hírt képes úgy tálalni nekünk, ahogy hallani akarjuk. A modern internetes szolgáltatások nyújtotta kényelmes buborékainkban készen kapjuk az egy igaz narratívát!