Az Úr 2017. évében Magyarország az USA előtt jár valamiben. Miközben a HackerNews szilícium-völgyi olvasó azon keseregnek, hogy a lobbisták nyomására nincs könnyű és ingyenes adóbevallás bezzegamerikában, addig mi szépen utolérjük a 10 évvel ezelőtti Írországot. A tavaly kiváltott új típusú személyimmel a regisztráció az ügyfélkapura 5 perc volt (4 perc előkeresni a kapott azonosító adatokat tartalmazó dokumentumot). Az adóbevallás tartalmának megvizsgálása után láttamoztam azt, mivel a hatóság az amúgy is rendelkezésükre álló adatokból elkészítette nekem. Egy perc alatt meg is voltam! Az adóm 1%-ának felajánlása is sima ügy volt. Edge böngészőben ugyan a egy kicsit bugzott az 1%-os oldal, de ez akár lehet az Edge hibája is. Különcségem levetkőzve Chrome alatt pikk-pakk befejeztem.

Az egész megvolt kevesebb mint 10 perc alatt, azzal együtt, hogy fel kellett kelnem a gép elől először a személyi igazolványért, aztán a kiegészítő iratokért, aztán az adókártyáért. Elégedett vagyok.

Ha a kormány mindent legalább ilyen minőségben kivitelezne, és persze használná az Anti-lop-ot, akkor én már csak annyit kérnék, hogy a szóvicceket mellőzzük a közigazgatásban a jövőben!