Mostanában ismét rákaptam a Payday 2 nevű kiváló svéd játékra.

A játék egy bankrabló/betörő szimulátor. Miután tegnap sikerült a legnehezebb fokozaton is teljesíteni a Shadow Raid nevű küldetést, már csak egy külön DLC-t nem igénylő achievement volt hátra: minden lehetséges zsákmánytípusból legalább egy darabot ellopni. Tegnap vagy nem osztott festményt a gép, vagy elfeledkeztünk róla, de a 16 (vagy 20?) zsák szajré közt egy sem volt. Ma – ugyan egyedül – de bepótoltam a tegnapi mulasztást.

Nagyon jó játék, tudom ajánlani. Legfeljebb 4 fős csapatban játszható, idegenekkel vagy barátokkal. Egy-egy küldetés 35 másodperctől (Tegnap megcsináltuk azt az achievementet is széfrobbantós speedrunnal…) akár több mint egy óráig is tarthat. (Shadow Raidben kivárni amíg a belépőkártyás ember olyan helyre megy, ahol a holtteste nem lesz feltűnő, mivel már elfogytak a hullazsákok, de nincs elég kártya még a széfhez…) Tipikusan 20-30 perc között van egy küldetés, ha sikerül.

Minden nem DLC-t igénylő achievement teljesítve a Shadow Raid küldetéshez Ez a festmény is kellett, hogy meglegyen az utolsó achievement

Régebben terveztem egy véleményt, ajánlót írni róla, de mindig elmaradt. Kedvcsinálónak a zenéit is ajánlom még! Nagyon feldobják az akciójeleneteket.

Értékelésem: Nagyon ajánlott 1010 ! (egy keveset kis bugokon, usability apróságokon bukik)